Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası | Okuldefteri.net (Bundan böyle OKULDEFTERİ olarak anılacak), gizliliğinizi korumak ve kullanılmakta bulunan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanmanızı sağlayabilmek amacıyla; kişisel bilgi ve veri güvenliğiniz için çeşitli gizlilik ilkeleri benimsemiştir.

Gizlilik ilkesinin temeli GDPR (Avrupa Birliği Kullanıcı İzni) ve KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) kapsamaktadır. Bu kapsamda varsa kişisel verilerinizin kullanılması için onay alınır. Bu kapsamda “Unutulma Hakkı”nızı kullanarak istediğiniz zaman varsa kişisel verilerinizin silinmesini, varsa üyeliğinizin  iptal edilmesini, varsa e-posta aboneliğinizin kaldırılmasını isteme hakkına her zaman sahipsiniz. “Unutulma Hakkı” sekmesinden ilgili formu doldurabilirsiniz.

Soldaki/üstteki “Çerez Bilgisi” sekmesinden kullanılan bilgileri okumalısınız. Şeffaflık kapsamında ayrıntılı çerez bilgileri açıklaması yer almaktadır.

Bu gizlilik ilkeleri dahilinde OKULDEFTERİ internet sitesi ve tüm alt internet sitelerinde veri toplanması ve/veya kullanımı konusunda uygulanmak üzere belirlenmiş ve beyan edilmektedir. OKULDEFTERİ internet sitesini ziyaret etmekle ve/veya kullanmakla ve/veya üye olmakla belirtilen bu ilkelerin tümü Kullanıcı tarafından kabul edilmiş sayılır.

OKULDEFTERİ sayfasında belirtilen iletişim adreslerinden birisi ile kendisine yapılacak geri bildirimler doğrultusunda, “Gizlilik Politikası Bildirimi” bölümünde düzeltme ve güncelleme gibi işlemleri, önceden bildirmeksizin her zaman yapabilir. OKULDEFTERİ “Gizlilik Bildirimi” bölümünü belli aralıklarla güncelleyebilir ve kullanıcı belli aralıklarla bu bölümü ziyaret ederek yeni gelişmelerden haberdar olabilir.

OKULDEFTERİ, ziyaretçileri ya da kullanıcıları tarafından www.okuldefteri.net adlı web sitesi üzerinden kendisine elektronik ortamdan iletilen her türden kişisel bilgileri ve verileri üçüncü kişilere hiç bir şekilde açıklamayacaktır. OKULDEFTERİ, sunmuş olduğu hizmetlerin ve servislerin daha efektif kullanılabilmesi amacıyla bir çok 3. Parti kurum ve kuruluşlarla çeşitli şekillerde işbirliği yapabilir. Bu işbirliği; reklam, sponsorluk, izinli pazarlama, veri paylaşımı ve yasal diğer ticari yöntemlerle olabilir. OKULDEFTERİ, iletişim faaliyetlerinde, kanunların öngördüğü şekilde izinli iletişim / pazarlama yapacağını, kullanıcının isteği dışında iletişim yapmamayı, kullanıcının sistemden ücretsiz ve kolayca çıkabilmesini sağlayacak araçlar sunmayı beyan ve taahhüt eder.

OKULDEFTERİ, kendisine iletilen kişisel verileri ve bilgileri, bilgilerin toplanması ile ilgili açıklanan yukarıdaki amaçlar dışında üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşmayacak, satışını yapmayacak ve hiç bir şart altında kullanılmasına izin vermeyecektir. Kullanıcıya ait kişisel bilgiler, ad ve soy ad, adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik diğer her türlü bilgi olarak anlaşılır.

OKULDEFTERİ, aşağıda sayılan hallerde ise işbu gizlilik bildirimi hükümleri dışına çıkarak kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilecektir.

Bu durumlar;

1. Kanun, KHK, Yönetmelik vb. yetkili hukuki makamlar tarafından çıkarılan ve yürürlükte bulunan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller,

2. OKULDEFTERİ’nin kullanıcılarıyla arasındaki sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmalarıyla ilgili hallerde,

3. Yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından usuli yöntemine uygun olarak yürütülen bir araştırma veya soruşturma doğrultusunda kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi hallerinde,

4. Kullanıcıların haklarını veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerde.

OKULDEFTERİ her ne kadar güvenlik tedbiri almış olmasına rağmen her hangi bir nedenden dolayı OKULDEFTERİ’nin kontrolü dışında sunucu firma veya hack, korsan saldırı sonucu oluşabilecek güvenlik açıklarından, üye bilgilerinin izinsiz kullanılmasından, oluşabilecek maddi ve manevi zararlardan OKULDEFTERİ sorumlu değildir. Sorumlu tutulamaz.

OKULDEFTERİ, işbu gizlilik bildiriminde geçen hükümleri gerekli gördüğü anlarda OKULDEFTERİ sitesinde sayfasında yayınlamak şartıyla değiştirebilir. OKULDEFTERİ’nin değişiklik yaptığı gizlilik bildirimi hükümleri, ilgili sayfada yayınlandığı tarihte yürürlüğe girmiş kabul edilirler.

OKULDEFTERİ internet sitesini ziyaret etmekle ve/veya kullanmakla ve/veya üye olmakla belirtilen bu ilkelerin tümü Kullanıcı tarafından kabul edilmiş sayılır. OKULDEFTERİ sayfasında belirtilen iletişim adreslerinden birisi ile kendisine yapılacak geri bildirimler doğrultusunda, “Gizlilik Bildirimi” bölümünde düzeltme ve güncelleme gibi işlemleri, önceden bildirmeksizin her zaman yapabilir. OKULDEFTERİ “GizlilikPolitikası” bölümünü belli aralıklarla güncelleyebilir ve kullanıcı belli aralıklarla bu bölümü ziyaret ederek yeni gelişmelerden haberdar olabilir.

Unutulma Hakkı | Gizlilik ilkesinin temeli GDPR (Avrupa Birliği Kullanıcı İzni) ve KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) kapsamaktadır. Bu kapsamda varsa kişisel verilerinizin kullanılması için onay alınır. Bu kapsamda “Unutulma Hakkı”nızı kullanarak istediğiniz zaman varsa kişisel verilerinizin silinmesini, varsa üyeliğinizin  iptal edilmesini, varsa e-posta aboneliğinizin kaldırılmasını isteme hakkına her zaman sahipsiniz.

Site çerezleri ile ilgili üstteki/soldaki Çerez Bilgisi bölümünü okuyunuz.

Aşağıdaki Veri Silme İşlemi Bildirimi Formunu kullanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki maddeleri dikkatli okuyunuz. Seçimlerinizi kontrol ettikten sonra gönderiniz.

Kişisel veriler neleri kapsamaktadır?

  • Sitemize üye iseniz üyelikte istenen bilgiler.
  • Üye olmasanız dahi sistemde iletişim için kullandığınız e-posta adresiniz.
  • İçeriklerden haberdar olmak için İçerik Bülteni aboneliği için gerekli olan e-posta adresiniz,
  • Site çerezlerini,
  • Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.
  • E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.
  • Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.
  • Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

kişisel verileri kapsamaktadır.

Çerezleri kendiniz silebilirsiniz. Çerezleri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Kullandığınız cihazın internet geçmişinizi sildiğinizde Çerez bilgileri de cihazınızdan silinir. Tekrar girmek istediğinizde yeniden onaylamanız gerekir.

Kişisel Veri Silme Talep Formu


Çerez Bilgisi | Çerezler, ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan dosyalardır. Çerezler göz atma bilgilerini kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirir. Çerezler sayesinde siteler oturumunuzu açık tutabilir, site tercihlerinizi hatırlayabilir ve size yerel olarak alakalı içerik sunabilir.

Çerezleri Silme:

Çerezleri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Kullandığınız cihazın internet geçmişinizi sildiğinizde Çerez bilgileri de cihazınızdan silinir. Tekrar girmek istediğinizde yeniden onaylamanız gerekir.

İki tür çerez vardır.

  • Birinci taraf çerezleri ziyaret ettiğiniz site tarafından oluşturulur. Site, adres çubuğunda gösterilir.
  • Üçüncü taraf çerezleri diğer siteler tarafından oluşturulur. Bu siteler, ziyaret ettiğiniz web sayfasında gördüğünüz reklam veya resim gibi içeriğin bir kısmına sahiptir.

Bu web siteleri, en iyi tarama deneyimini sağlamak için cihazınızda oturum çerezleri ve 3. parti (Google Analytics, AdSense, Facebook pikseli, Twitter ve diğerleri gibi) bilgileri  kullanır.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Bu açıklamalar GPDR (Avrupa Birliği Kullanıcı İzni) yasası  çerçevesinde kullanıcının bilgilendirilmesi ve onayının alınmasını zorunlu kılmıştır.

Veri Erişimi/Düzeltme | Site üzerinden sadece kayıtlı kullanıcılar kendi profil sayfalarına girerek kendi bilgilerini düzeltebilirler. E-posta adresi değiştirilememektedir. Her kullanıcı bir e-posta adresi ile eşleştirilmiştir. Şifrenizi unuttuysanız yenilenebilirsiniz. Yeni şifreniz oluşturma adresi e-postana gönderilecektir. E-posta şifrenizi unuttuysanız veya herhangi bir nedenden dolayı ulaşamıyorsanız ilgili firma ile iletişime geçmelisiniz.

Hesabınızın iptal edilmesini isteyebilirsiniz. Unutulma Hakkı sekmesine girip formu doldurabilirsiniz.

Abonelik Kaldırma | Yeni içeriklerden anında haberdar olmak için e-posta aboneliği için e-posta adresinizi kaldırmak ve yeni içerik bilgilendirme e-posta aboneliğini sonlandırabilirsiniz. E-posta aboneliğini sonlandırmak için “Unutulma Hakkı” sekmesindeki formu doldurmalısınız. Eğer isterseniz daha sonra tekrar e-posta aboneliği yapabilirsiniz 

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı